FAQ

FAQ

FAQ eller som det heter på svenska, vanligaste frågorna, kan ni se läsa om nedan.
Är det ändå något ni undrar över ber vi er kontakta oss direkt.

Vi har mallar på sprayhood och kapell till mängder av båtar, företrädesvis europeiska båtar byggda på 2000-talet. Men, även till några äldre Maxi och Albin, se lista över serieproducerade segelbåtskapell här. Dessa kallar vi “Serial Made” då de kan tillverkas direkt efter våra dokumenterade mallar.

Kapell till övriga båtar benämner vi “Custom Made”, det betyder att stativ byggs, knappar monteras (om det krävs) och mall skapas direkt ombord på kundens båt.

Dessa jobb utförs i huvudsak i Öresundsregionen men vi reser även till Göteborg, Oslo, Stockholm och övriga Danmark regelbundet.
Väljer du “Custom Made” kan du alltid vara med och påverka design och funktion, alla knappar blir också per automatik monterade och du behöver bara sätta duken på plats efter leveransen.

Vi bygger nästan alla våra kapell med bågar av 25 eller 30 mm syrafast rostfritt stål som är både snyggare, hållbarare och betydligt stabilare än aluminium, Priserna mellan aluminium och rostfritt stål har jämnats ut och skillnaden är idag liten.

Vi är underleverantör till North Sails och har därmed stor erfarenhet av välfungerande segelkapell som sailpack, bomkapell och genuastrumpa. Vi har mått till många modeller, vi använder ofta de samlade måtten som jämförelse med de du lämnar till oss moje odpověď.

Vi sköter merparten av kommunikationen via hemsida och e-post. Offertformuläret är vägen in till oss. Vi har erfarenhet av och kan de flesta båtmodeller och offererar dig inom några dagar. Är vi osäkra eller om du har en mycket udda båt ber vi om en bild och mer info.

Order:
När order bekräftas skickar vi en förskottsfaktura om 50%, detta för vårt kontantflöde och som bevis på att båda parter är seriösa. Vi reserverar vi tid för produktion och planerar mallning på din båt. Avser ordern Custom Made så tas alla detaljer på plats vid mallning. Vi går aldrig igång utan att vi har en order och då möts vi vid er båt.

Avser ordern ett serietillverkat kapell är leveranstiden mellan 3 – 7 veckor beroende på säsong. På custom made kapell kan leveranstiden vara något längre.

Vi tillverkar merparten av våra kapell i Sunbrella Plus och Tempotest. En mängd olika kulörer finns, du finner alltid någon som passar dig. Kapellen görs med kapell med svarta eller vita blixtlås och detaljer. Syr gör vi som standard med vit eller svart polyestertråd spunnen med bomull för att kunna täta/svälla i stygnhålen.

Över tid ser vi att den svarta tråden är väsentligt mer UV tålig än den vita. Till ljusa kapell erbjuder vi därför tråd Tenara som har en unik UV tålighet men saknar den svällande egenskapen, här kan därför enstaka sömmar läcka något. Till kapell tillverkade med Tenara tråd medföljer därför ett impregnerings stift som stryks på insidan av en läckande söm.

Kraven på oss är höga och du betalar för god kvalitet och service. Om det krånglar vid montering finns vi där som support på telefon och e-post.

Har vi missat en detalj ber vi om delen i retur, vi ersätter dig för ditt fraktutlägg. Ibland är det en liten sak som kan vänta tills efter båtsäsongen, vi bekräftar då med reklamationsorder efter kontakt och ber dig återkoppla när din säsong är över.

Konsumentköplagen gäller och vi gör allt för att inte lämna någon i sticket.

För kapell, sprayhood, sittbrunnstält etc använder vi mest Sunbrella Plus och Tempotest som är belagda vävar av hög kvalitet med viss andasfunktion.